Historie

Flekkefjord Fotballklubb er en fotballklubb fra Flekkefjord som ble stiftet 31. mars 1905. Den er Sørlandets eldste, rendyrkede fotballklubb. Laget spilte i en årrekke i 2. divisjon, men det nærmeste det har vært spill på høyere nivå, var da det tapte 2–3 for Djerv 1919 i kvalifisering til Hovedserien.

Klubben rykket etter hvert ned og slet i 3. divisjon. I 2007 stilte laget felles lag med Kvinesdal IL fra Kvinesdal. 18. september 2007 besluttet styrene til de to klubbene å slå seg sammen og danne Lister FK. Den sammeslåtte klubben ble lagt ned i februar 2011.

Flekkefjord Fotballklubb pleier hvert eneste år å arrangere fotballturneringen «Agder-Cup» som er en av de mest populære turneringene på Sørlandet.

Klubben er i dag den største foreningen i Flekkefjord med sine 400 medlemmer. De yngste spillerne er 6 år, de eldste i 70-årene.

Klubbens A-lag skal spille i 4. divisjon i 2015.