Instruks for Sportslig Utvalg FFK

Oppgaver og ansvar:

• Sportslig utvalg har ansvaret for planlegging, gjennomføring og oppfølging av klubbens sportslige aktiviteter på barne-, ungdoms- og seniornivå.
  • Utarbeide og innføre klubbens sports- og skoleringsplan hvor det bl.a:
  • Fastsettes klare målsetninger og rammer for klubbens sportslige aktiviteter.
  • Utarbeides rammer for differensiering, hospitering mm.
  • Ansvarlig for å engasjere, følge opp og koordinere klubbens trenere og drive kompetanseutvikling av disse.
  • Koordinere dommervirksomheten i klubben og drive kompetanseutvikling av disse.
  • Ansvarlig for påmelding av lag til serie og cup. Fordele og koordinere treningstider samt terminliste for trening/kamp.
  • Ansvarlig for oppfølging/koordinering av utstyr og materiell til trening og kamp, samt medvirke til at nødvendig anleggskapasitet utvikles og stilles til klubbens rådgighet.
  • Ansvarlig for Tine Fotballskole og klubbens fotballfritidsordning.
  • Ansvarlig for klubbens talentutviklingsarbeid herunder hospiteringsordninger i trening/kamp.
  • Ansvarlig for oppfølging av spillere til sone- og kretslag.
  • Ansvarlig for oppfølgingen av klubbens spillerutvikler.
  • Ansvar for budsjett og økonomistyring innenfor sine ansvarsområder gitt av hovedstyret.

Organisering:

• Sportslig utvalg opprettes av- og er direkte underlagt klubbens hovedstyre og rapporterer til dette.
  • Utvalget består av inntil 7 medlemmer.
  • Leder eller den han/hun utpeker, har møterett i hovedstyret og er klubbens sportslige leder.
  • Utover leder som utpekes av hovedstyre konstituerer utvalget selv hvilke roller de fordeler og evt om de ønsker spesifikke "prosjektgrupper" opprettet (eks. anlegg).